Co je havarijní pojištění?

16.08.2016

Havarijní pojištění je dobrovolné pojištění motorových vozidel. Většinou se sjednává na dobu neurčitou a vypovědět jej můžete jednou do roka, a to k výročí pojistné smlouvy (datum, kdy jste si pojistku sjednali), nebo ve výjimečných případech.

Co je havarijní pojištění?

Co kryje havarijní pojištění

Havarijní pojištění je určeno k ochraně vlastního vozidla. Poskytuje finanční náhradu za škody, které vzniknou při havárii, živelné pohromě, odcizení či vandalismu. Pojistit si můžete všechna rizika nebo jen některá (např. pouze odcizení nebo odcizení a vandalismus).

Spoluúčast u havarijního pojištění

Nabídka havarijního pojištění je široká. Rozdíly jsou nejen ve variantách pojištěných rizik, ale i ve výši spoluúčasti. Spoluúčast bývá vyjádřena procentem, fixní částkou nebo kombinací obojího. V současnosti existují i produkty s nulovou spoluúčastí.

Proč si sjednat havarijní pojištění

I když havarijní pojištění není povinné, fakta mluví za vše. V České republice je každou hodinu odcizeno jeden a půl vozidla a stane se deset dopravních nehod. Ukradené vozidlo a škody na vašem vozidle při vámi zaviněné nehodě nikdo nezaplatí, pokud nemáte sjednané havarijní pojištění.

Hledat na webu Srovnátor.cz