Jak ušetřit a získat levné povinné ručení

07.09.2014

Nebaví Vás věčné zdražování povinného ručení? Chcete získat levné, ale pro Vás výhodné pojištění? Rada zní, nebourejte a porovnávejte si pravidelně nabídky všech pojišťoven pomocí online srovnávače.

Jak ušetřit a získat levné povinné ručení
Chcete získat výhodné pojištění za rozumnou cenu? | Foto: Fotolia.com

Při výběru nového povinného ručení však neriskujte a dobře zvažte, jaká rizika Vám nejvíce hrozí. Myslete i na limity pojistného plnění. Nejnižší zákonem stanovené limity jsou 35 milionů korun na újmu na zdraví a 35 milionů korun na škodu na majetku. Ale ne vždy Vám tyto limity budou stačit. Při hromadné dopravní nehodě se může jak škoda na majetku, tak i újma na zdraví vyšplhat do několika desítek milionů korun.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Jak získat levné, ale výhodné povinné ručení

Již od minulého roku pojišťovny navyšují cenu za povinné ručení a navyšovat budou dál. Jak získat výhodné pojištění za rozumnou cenu?

Získávejte bonus za jízdu bez nehody
Jestli chcete získat levné povinné ručení, nebourejte. Za každých 12 měsíců bez nehody dostanete většinou 5 % slevu na povinném ručení. Některé pojišťovny dokonce nabízejí výhodnější cenu za povinné ručení, když se zaručíte, že po 3 roky nezpůsobíte dopravní nehodu.

Nenechávejte změnu pojišťovny na poslední chvíli
Pojišťovny informují o zdražení povinného ručení těsně před koncem pojistného období. Vy pak můžete smlouvu vypovědět do jednoho měsíce od oznámení. Pokud však budete s rozhodnutím otálet, nemusí být na změnu pojišťovny dostatek času. Pak musíte platit dál a vyšší částku.

Porovnejte si aktuální cenovou nabídku
Přepočítejte si povinné ručení pomocí online srovnávače. Nabídek je mnoho a stačí si jen vybrat tu nejvýhodnější. Nová pojistka může být levnější o stovky, v některých případech až o tisíce korun. Berte na vědomí, že výpověď povinného ručení musíte podat nejpozději šest týdnů před koncem pojistného období.

Hledat na webu Srovnátor.cz