Inzerovat i vybírat auto na Sauto.cz má smysl

22.08.2019

Naprostá většina lidí, kteří se rozhodli pro koupi auta, zahajuje celý proces tím, že usedá k počítači, bere do ruky tablet nebo telefon a vyhledává relevantní informace na internetu. Na internetových stránkách autobazarů a autorizovaných prodejců nebo na inzertních serverech. Velká část z nich míří právě na inzertní server Sauto.cz, kde inzerují jednotlivci i autobazary.

Inzerovat i vybírat auto na Sauto.cz má smysl

Nejnavštěvovanější web v oboru

Sauto.cz je nejnavštěvovanějším českým inzertním serverem pro prodej aut. Slouží k inzerci nejen ojetých (těch je samozřejmě v nabídce nejvíce), ale i nových, předváděcích nebo také havarovaných aut a provozuje jej společnost Seznam.cz. Obdobou Sauta je internetový server Smoto.cz, který je zaměřený na motorky všech typů, modelů a značek a který rovněž provozuje společnost Seznam.cz. Podle statistik NetMonitoru navštíví S auto měsíčně kolem 600 000 reálných uživatelů z počítače a zhruba stejný počet reálných uživatelů z mobilního zařízení.

Velký výběr aut od soukromých prodejců i autobazarů

V nabídce S auta najdete přes 70 000 inzerátů s novými i ojetými auty, která jsou aktuálně na prodej. Inzeráty se vkládají s platností 7 nebo 14 dnů, proto si můžete být jistí, že nenarazíte na měsíce starý inzerát, který prodejce zapomněl smazat. Na S auto inzerují jak soukromí inzerenti, kteří nárazově prodávají jediné auto, tak menší i renomované autobazary, které inzerují i stovky nabídek aut. U každého inzerátu vždy vidíte, zda se jedná o inzerát jednotlivce, nebo autobazaru.

Jednoduché, rychlé a intuitivní vyhledávání

Každý, kdo se chystá koupit auto, má představu o tom, jaké parametry by auto mělo splňovat. Možná netrváte na konkrétní značce, ale pravděpodobně máte jasno o ceně nebo stáří vozidla. Na S-auto můžete vyhledávat podle nejrůznějších parametrů – tak, aby se vám z obrovského množství inzerátů zobrazila jen ta vozidla, která byste byli ochotni koupit.

Vyhledávání na serveru Sauto cz je skutečně jednoduché a naprosto intuitivní. V první řadě si vyberete, jaký typ auta sháníte:

  • osobní auto,
  • užitkové auto,
  • nákladní auto,
  • motocykl (v tom případě budete přesměrováni na server Smoto.cz),
  • čtyřkolku (v tom případě budete přesměrováni na server Smoto.cz),
  • přívěs / návěs,
  • obytný vůz,
  • pracovní stroj,
  • autobus,
  • případně jen náhradní díly.

Dále si můžete inzeráty vyfiltrovat podle značky, modelu a stavu vozidla, stavu tachometru, typu karoserie, výbavy, druhu paliva nebo regionu, v němž je vozidlo k dispozici. Můžete si zvolit také cenové rozpětí nebo preferované stáří vozidla podle roku výroby. Kritérií je opravdu mnoho, při výběru můžete být tedy velmi konkrétní.

Protože auto nevyberete a nekoupíte během jediného dne, aniž byste mezi sebou porovnali několik nabídek, nabízí S auta možnost uložení zadaných kritérií v podobě hlídacího psa. Ten za vás bude inzeráty prohledávat a posílat vám nabídky, které budou odpovídat vašemu zadání. Založení hlídacího psa vyžaduje založení účtu na Seznam.cz.

Inzeráty v mobilu

Všechny aktuální inzeráty si můžete prohlížet také v mobilním telefonu. Mobilní aplikace je dostupná pro Android, iOS i mobilní Windows a zobrazuje inzeráty z celé kategorie auto-moto, tedy auta, motorky i náhradní díly. Aplikace umožňuje pohodlné vyhledávání, ukládání inzerátů do seznamu oblíbených i upozornění na nově zadaný inzerát, který odpovídá vámi zadaným kritériím.

kupní smlouva

Návrh plné moci

dokument ke stažení

Stáhnout

PDF návrhu plné moci ke stažení

kupní smlouva

Návrh kupní smlouvy

dokument ke stažení

Stáhnout

PDF návrhu kupní smlouvy ke stažení

Důvěřuj, ale prověřuj

Při nákupu ojetého auta nejen od soukromých inzerentů je vhodné konkrétní vozidlo prověřit na základě VIN. Podvody a zatajování informací se na trhu s ojetými auty bohužel stále dějí. Po prověření historie ojetého vozidla budete mít jistotu, že nekupujete kradené, omlazené nebo bourané auto ani auto se stočeným tachometrem.

S-auto spolupracuje se společností Cebia, která je jedničkou v prověřování historie a původu ojetých vozidel. Díky tomu nabízí S-auto nejen slevu 100 Kč na prověření historie jakéhokoliv vozidla v systému AUTOTRACER, ale na některé nástroje narazíte také přímo v inzerátech.

Někteří prodejci zvyšují důvěryhodnost svých inzerátů tím, že u nich zobrazují certifikát Cebia REPORT – osvědčení, které hodnotí vozidlo mimo jiné na základě kontroly stavu tachometru, roku výroby a správnosti VIN. Pokud je osvědčení k dispozici, zobrazí se u inzerátu pod položkou VIN odkaz “Certifikát Cebia”.

Ukázka inzerátu na Sauto.cz
Zdroj: Sauto.cz

U ostatních vozidel si můžete historii vozidla sami jednoduše ověřit kliknutím na odkaz “Prověřit najeté km”, který se nachází na stejném místě (tedy pod VIN). Po kliknutí budete přesměrování na webové stránky systému AUTOTRACER, který provozuje společnost Cebia a kde rovnou uvidíte, kolik informací je o daném vozidle k dispozici. Všechny informace o historii daného vozidla si následně můžete zobrazit po zaplacení částky 399 Kč (po započtení slevy 100 Kč pro klienty Sauto cz).

Vozidlo si prověřte nejen tímto způsobem, ale také na vlastní kůži. Domluvte se s prodejcem na osobní schůzce a trvejte na dostatečně dlouhé zkušební jízdě. Přizvěte si k ní nejlépe i svého mechanika, kterému neuniknou důležité detaily. Po podpisu kupní smlouvy si nezapomeňte sjednat nové povinné ručení.

Vložení inzerátu vyžaduje registraci a platbu

Pokud jste v roli prodávajícího, můžete využít oblíbenosti a vysoké návštěvnosti serveru S-auto a své auto tam inzerovat. Inzerce je placená a inzeráty mají relativně krátkou platnost.

K tomu, abyste mohli na S auto inzerát vložit, musíte být registrovaní a přihlášení ke svému účtu. Jednorázový soukromý inzerát lze vložit na 7 nebo 14 dnů s možností následného prodloužení. Platbu za zveřejnění inzerátu lze provést přes SMS nebo prostřednictvím kreditu z vaší Seznam Peněženky. Podle způsobu platby se liší i cena inzerátu. Jednorázová soukromá inzerce na Sauto a Smoto je zpoplatněna podle následujícího ceníku:

Kategorie inzerátu Platnost 7 dnů Platnost 14 dnů
Platba přes SMS Platba z Peněženky Platba přes SMS Platba z Peněženky
S auto 79 Kč 59 Kč 99 Kč 79 Kč
S moto 39 Kč 30 Kč 50 Kč 40 Kč
Náhradní díly a příslušenství 39 Kč 19 Kč

Platba inzerátu pomocí SMS musí proběhnout z telefonního čísla českého mobilního operátora, tedy začínajícího předčíslím +420. Váš tarif musí podporovat prémiové SMS.

V případě potíží s vložením inzerátu je uživatelům v pracovní dny od 8:00 do 16:30 k dispozici zákaznická podpora na telefonu nebo on-line.

Zabývate-li se prodejem aut, můžete se na S-auto registrovat jako prodejce vozidel. Pro registrované prodejce platí jiný ceník než výše uvedený.

Hledat na webu Srovnátor.cz