Auto Bazoš je přehledný internetový autobazar

16.08.2019

Při nákupu, resp. prodeji ojetého auta není nutné obcházet všechny autobazary v okolí. Místo toho můžete využít bezplatné inzertní servery, na kterých denně přibývají tisíce nových inzerátů. Jedním z největších a nejnavštěvovanějších internetových bazarů je Bazoš.cz.

Auto Bazoš je přehledný internetový autobazar

Na Bazoši se prodává vše, nejvíce auta

Bazoš.cz je přehledný a jednoduchý inzertní server, kde se dá inzerovat téměř vše. Denně ho navštíví více než půl milionu uživatelů, kteří se snaží prodat nepotřebné věci, nebo naopak získat věci nové. Každý den se na Bazoši objeví kolem 50 000 nových inzerátů. Mezi nejprodávanější zboží na Bazoši patří právě auta. Bazoš Auta je nejpočetnější kategorie, v níž denně přibude nejvíce nových inzerátů.

Jak na nákup auta na Auto Bazoš.cz?

Používání internetového autobazaru Bazoš Auto je velmi jednoduché. V kategorii Auta Bazoš najdete jak osobní, tak užitková vozidla a motorky i skútry. Vedle soukromých osob tu inzerují i komerční subjekty – autobazary. Osobní auta jsou rozdělena do podkategorií podle značek, vedle nichž nechybí ani sekce jako náhradní díly, pneumatiky, tuning, příslušenství nebo Bazoš Auto veteráni.

Ojeté vozidlo se dá na Auto Bazoš také snadno vyhledat podle zadaných parametrů. Pokud preferujete určitý model či typ auta, můžete vyhledávat na základě zadaného klíčového slova. Vyhledávat lze také podle lokality nebo v určitém cenovém rozpětí.

Jakmile si vyberete konkrétní ojetý vůz (nebo několik), kontaktujte prodávajícího, doptejte se na případné nejasnosti či detaily a domluvte se na osobní prohlídce vozidla. Pokud se v autech příliš nevyznáte, vezměte si s sebou odbornou posilu a trvejte také na zkušební jízdě.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Opatrnost je na místě

Nákup auta přes inzerát od soukromé osoby však není pro každého. Nese s sebou určitá rizika a vyžaduje velkou obezřetnost. Ne každý prodávající je spolehlivý a férový a ne každý kupující je schopen odhalit případné zatajené skutečnosti a vady (např. kradené, poškozené či havarované vozidlo). Proto pokud se do nákupu auta přes inzertní server (např. Bazoš Auta) pustíte, před podepsáním kupní smlouvy si nechte prověřit historii a původ vozidla na základě VIN – tuto službu nabízí například společnost Cebia. A až se na prodeji definitivně domluvíte a kupní smlouvu podepíšete, nezapomeňte si ihned sjednat povinné ručení.

Jak na prodej auta na Auto Bazoš.cz?

Vzhledem k velmi slušné denní návštěvnosti Bazoše je velká šance, že na Bazoš Auta prodáte i své staré auto. Není k tomu nutná žádná registrace, před vložením inzerátu je vyžadováno pouze ověření telefonního čísla pomocí SMS kódu. Vložení inzerátu do sekce Auta Bazoš je bezplatné. Pro zvýšení šance na prodej auta je dobré držet se následujících zásad:

  • Inzerát musí působit důvěryhodně a seriózně. Důkladně popište skutečný stav auta, buďte ale věcní a struční. Přiznejte i případné vady (mimo jiné proto, že ze zákona stejně ručíte za skryté vady). Důvěryhodnost zvýší také pravopisná správnost.
  • Přesné informace doplňte kvalitními, aktuálními fotkami. Bazoš Auta vyžaduje fotografie ve formátu .jpeg nebo .png.
  • Kvůli velkému množství inzerátů s auty se vyplatí inzerát zviditelnit. Bez zvýhodněné pozice hrozí, že váš inzerát rychle zapadne mezi ostatní. Za zvýhodnění pozice inzerátu zaplatíte na Bazoš Auto pomocí placené SMS nebo prostřednictvím platební karty.
  • Inzerát pravidelně aktualizujte, případně znovu zveřejněte. Jedině tak se bude objevovat na předních pozicích a ostatní uživatelé uvidí, že je stále platný a aktuální. Na Auto Bazoš se inzeráty zobrazují dva měsíce.

Výhody a nevýhody prodeje auta na vlastní pěst

Prodej auta přes inzertní server jako Bazoš Auta má svá pro i proti. Pokud auto prodáváte sami, nikoli přes autobazar, máte celý proces pod kontrolou a máte dost velkou šanci, že se vám auto podaří prodat za lepší cenu. Proces prodeje ale vyžaduje trpělivost, na vhodného kupce můžete čekat i několik měsíců.

Jako prodávající navíc ze zákona ručíte za skryté vady, které mělo auto v okamžiku prodeje, a nesete odpovědnost za to, že dojde k přepisu auta na nového majitele. K tomu musí dojít do 10 pracovních dnů od uzavření smlouvy, jinak vám jako prodávajícímu hrozí pokuta ve výši až 50 000 Kč. Je proto lepší se o přepis postarat osobně nebo společně s kupujícím.

kupní smlouva

Návrh plné moci

dokument ke stažení

Stáhnout

PDF návrhu plné moci ke stažení

kupní smlouva

Návrh kupní smlouvy

dokument ke stažení

Stáhnout

PDF návrhu kupní smlouvy ke stažení

Bazoš Auta můžete mít i v mobilu

Bazoš.cz můžete mít kdykoliv po ruce také díky mobilní aplikaci, která je dostupná jak pro Android, tak pro iOS. Pomocí aplikace můžete inzeráty vkládat, editovat, vyhledávat i prohlížet, a to kdykoliv a odkudkoliv. Sháníte-li ojeté auto nebo jinou konkrétní věc, můžete si nastavit vyhledávacího agenta, který vás upozorní, jakmile někdo zveřejní inzerát vyhovující vašim požadavkům.

Hledat na webu Srovnátor.cz