Cestovní pojištění do Kanady

15.06.2017

Kanada díky své rozmanitosti uspokojí i ty nejnáročnější cestovatele. Nedotčená příroda, křišťálově čistá jezera, nekonečné lesy, světoznámá velkoměsta, polární záře – to je jen stručný výčet toho, co můžete v Kanadě obdivovat. Vedle toho se můžete oddávat oblíbeným outdoorovým a adrenalinovým aktivitám nebo návštěvě muzeí a galerií. Jen stěží vám bude stačit jedna cesta, abyste viděli vše, co země javorového listu nabízí. Při každé cestě je však nutné myslet na kvalitní cestovní pojištění, které oceníte v případě, že vás na cestě potká zdravotní komplikace či jiná nepříjemnost.

Cestovní pojištění do Kanady

Kanada je druhým nejrozlehlejším státem světa. Kanadou prochází šest časových pásem a vyskytují se zde různé typy podnebí, což vede ke značným klimatickým rozdílům. Sever země tvoří tundry a ledové pustiny. Jih se naopak pyšní úchvatnou, panensky čistou přírodou, která je člověkem téměř nedotčena.

Také z kulturního hlediska je Kanada zemí značně rozmanitou. Vlivem mnoha přistěhovalců se zde mísí mnoho kultur včetně domorodé indiánské populace.

Přírodní krásy

Většinu turistů lákají nádherné přírodní scenérie, o které v Kanadě rozhodně není nouze. Mohou zde obdivovat majestátní hory, smaragdová jezera, nekonečné lesy, deštné pralesy a při troše štěstí i divokou zvěř (losy, soby, mývaly, kojoty, medvědy baribala či grizzlyho). Nejúchvatnější přírodní krásy jsou obvykle soustředěny a chráněny v národních parcích. Mezi ty nejnavštěvovanější patří:

  • Národní park Banff
  • Národní park Pacific Rim
  • Národní park Jasper
  • Národní park Glacier
  • Národní park Yoho
  • Národní park Ostrov prince Edwarda

Neopomenutelnou přírodní zajímavostí jsou i proslulé Niagarské vodopády, ke kterým se sjíždí turisté z celého světa.

Oblíbenou turistickou atrakcí je pozorování velryb a tuleňů. Na drsném kanadském severu můžete pozorovat i vzácné lední medvědy. Tam je také možné spatřit polární záři.

Divoká kanadská příroda vybízí k nejrůznějším outdoorovým a adrenalinovým aktivitám, jako jsou pěší turistika, kanoistika, potápění, jízda na raftu, horolezectví, lyžování, snowboarding a rybolov.

Velkoměsta a jejich turistické cíle

Pokud vás za Atlantik lákají spíše moderní, multikulturní, pulzující metropole, neměli byste vynechat následující velkoměsta s vyhledávanými turistickými atraktivitami:

  • Toronto (CN Tower s vyhlídkovou plošinou, stadion Rogers Centre, palác Casa Loma)
  • Vancouver (katedrála Christ Church Cathedral, Muzeum antropologie, Galerie umění)
  • Ottawa (Muzeum civilizace, National Arts Centre, budova Parlamentu)
  • Québec City (městské hradby, hotel Chateau Frontenac, zimní karneval)
  • Montreal (historické centrum, bazilika Notre-Dame, hora Mont Royal)

Toronto s CN Tower

Bezpečnost a možná rizika

Češi mohou na dovolenou do Kanady vycestovat bez nutnosti opatřit si vízum. To se týká cest nepřekračujících 6 měsíců. Nezbytností, kterou si však před odjezdem musíte zařídit, je cestovní pojištění. Cestovní pojištění je nutné i v případě, že se v Kanadě budete věnovat podobným činnostem, jakým se běžně věnujete v Česku (např. pěší turistika, lyžování). Nikdy nevíte, kdy si nešťastnou souhrou okolností přivodíte lehké zranění či vážnější úraz. Náklady na lékařské ošetření jsou v Kanadě mnohem vyšší než v Česku a právě tyto náklady vám pokryje kvalitní cestovní pojištění, na kterém se určitě nevyplatí šetřit. Na jakou částku vás cestovní pojištění vyjde, se dozvíte pomocí naší kalkulačky.

Kanada je pro turisty poměrně bezpečnou oblastí. Při běžných cestách a aktivitách vám zde nehrozí žádné zvýšené nebezpečí ani vážná zdravotní rizika. Budete-li se pohybovat v divoké přírodě, kde můžete přijít do kontaktu s volně žijícími zvířaty, zvažte očkování proti vzteklině.

Velkoměsta a turistické oblasti jsou rájem pro pouliční zloděje a kapsáře. Nevydávejte se do neznámých a zapadlých čtvrtí, nepřitahujte pozornost zlodějů šperky a cennostmi a doklady a peníze mějte vždy na bezpečném, hůře dostupném místě. Je také vhodné pořídit si kopie všech dokladů a ty někde uschovat.

Hledat na webu Srovnátor.cz