Cestovní pojištění do Rakouska

26.07.2017

Toužíte po nezapomenutelné dovolené, ale k moři se vám letos moc nechce? Využijte přírodních a kulturních jedinečností našeho jižního souseda – Rakouska. Čeká zde na vás možná mnohem více příležitostí ke koupání, sportu i odpočinku než u kdejakého moře. Nezapomeňte ale na cestovní pojištění, protože více příležitostí k vyžití znamená také více rizik “pádů”.

Cestovní pojištění do Rakouska

Ač se může zdát, že do Rakouska se jezdí primárně v zimě kvůli lyžování a v teplých měsících za turistikou, hory nejsou jediným důvodem, proč do této země zavítat. Národní parky, překrásná jezera nebo rakouské pamětihodnosti vám stejně tak vezmou dech. Navíc vzduch z tamějších hor vám pročistí plíce tak, že už snadno rozdýcháte každou životní nepříjemnost.

Kam vyrazit?

Vídeň

Kouzelné město na pohled i svou atmosférou spojené s W. A. Mozartem vás prostě očaruje. Za návštěvu stojí palác Belveder, Přírodovědné muzeum nebo, pokud se odvážíte, obří ruské kolo, které vám poskytne krásný výhled na město.

Salzburg

Mozartovo rodiště, místo, na které budete dlouho vzpomínat. Užít si ho můžete z výšky z pevnosti Hohensalzburg nebo v jeho centru v Mirabellských zahradách.

Hochosterwitz

Hrad, který patří k nejkrásnějším v Rakousku. Využít můžete lanovku, která vám zjednoduší cestu na jeho vrchol.

Dachstein

Pro náročnější turisty a odvážlivce je tu Nebeská stezka (2 700 m. n. m.) na Dachsteinu s proskleným dnem. Nekonečně hluboká propast pod nohama podlomí kolena opravdu každému. Za návštěvu stojí také solné doly Hallstatt.

Národní park Vysoké Taury

Scenérie jako vymalovaná: hory pokryté ledovci, přírodní jezera, úzká údolí lemovaná hustými lesy a malebné vesničky. S průvodcem nebo bez něj, vždy si odnesete kus Rakouska s sebou domů.

Co vás může v Rakousku ohrozit?

Rakousko – sedmé nebe pro cyklisty

Pokud se chystáte vyzkoušet rakouské cyklistické stezky, jedete tím pravým směrem. Jen pozor, ať nepřepnete své síly. Výrazné stoupání, na které možná vaše nohy nejsou zvyklé, by vás mohlo druhý den pěkně bolet. Nehledě na skutečnost, že v horách se délka a náročnost trasy jen těžko odhaduje. Výhodou je, že v Rakousku jsou cyklistům přizpůsobené i trasy u silnic a křižovatek, všude tedy budete mít možnost se dostat, a to beze strachu ze střetnutí s autem.

Vodní hrátky bez hranic

Přírodní “bazény” jménem Wolfgangsee, Attersee nebo Mondsee nabízí možnosti koupání, potápění, plavby lodí, surfing, vodní lyžování a mnoho dalších aktivit. Před cestou do nedalekého Rakouska a výletem k vodě je nutné podotknout, že dno těchto králů jezer nejčastěji pokrývají obrázky, ale i velké a nebezpečné kameny. Proto pozor při skocích do vody, ale i při běžném vstupu do jezera – boty do vody vám ho usnadní.

Hezky po svých

Alpy lákají pěší turisty nespočtem stezek různých náročností. Hory zde může zdolat nejen odvážný cestovatel, ale i rodič s dětmi. Stačí si jen najít nejvhodnější trasu, přiblížit se ozubenkou, autobusem nebo autem a nepopsatelný výhled máte jako na dlani. Vyplatí se však vzít si na sebe vhodnou obuv, funkční prádlo, dostatek tekutin a telefon s navigací a uloženým číslem na záchrannou službu – 144. Doporučujeme chodit vždy po vyhrazených stezkách, velmi snadno se totiž můžete ztratit.

Bez pojištění ani ránu

Cestovní pojištění do zahraničí může v mnoha případech zachránit vaše dlouholeté úspory, a to nejen v případě zdravotních komplikací. Nabídka rozsahu rizik je široká a na vás je jen vybrat ten nejvhodnější pojistný balíček a užít si dovolenou naplno.

Pokud se rozhodnete právě pro Rakousko, kde si budete chtít zvýšit adrenalin v těle na horách či ve vodě, zvolte vhodné připojištění. Zaškrtnutím kolonky “Rizikové sporty” a připlacením si nepatrné částky nad vámi pojišťovna bude držet ochranný štít. Nepředejde sice zlomené noze či pádu ze skály, avšak zajistí případné náklady za lékařskou pomoc. A věřte, že ta v zahraničí něco stojí.

Hledat na webu Srovnátor.cz