Srovnátor.cz

Tuzemské cestovní pojištění

I když od otevření hranic před 25 lety setrvale roste popularita a dostupnost zahraničních dovolených, stále nejvíce lidí tráví své pracovní volno v České republice. Podle údajů Českého statistického úřadu uskutečnili rezidenti ČR v roce 2015 celkem 11 milionů dovolených (zde se počítají soukromé cesty s minimálně 4 přenocováními), a z toho v tuzemsku jich bylo 7 milionů. Řada lidí si ovšem neuvědomuje, že rizika při cestování doma se nemusí nijak lišit od těch, která hrozí v zahraničí. A také, že se proti nim dá velmi jednoduše pojistit.

Tuzemské cestovní pojištění

Dovolená v tuzemsku, ať už v podobě horských tůr v Krkonoších, cyklistiky v jižních Čechách nebo poznávání vinařské kultury na Moravě, se může turistům citelně prodražit. Při cestě do zahraničí si v obavě z vysokých výdajů v nenadálé situaci obvykle zřídí cestovní pojištění, pobyt v České republice ale podceňují. Přitom i zde hrozí krádež zavazadel, způsobení škody třetí osobě, úraz či třeba zrušení pobytu.

Tuzemské cestovní pojištění je jednoduchým řešením na všechny tyto hrozby a kromě klasické dovolené je dobrým řešením například i pro dětské tábory nebo sportovní pobyty. Dětem ještě přece jen chybí zodpovědnost a ztráty zavazadel či škoda na ubytovacím zařízení v řádu tisíců jsou častým úkazem podobných akcí. Obvyklá částka za pojistku na týdenní tábor se přitom obvykle pohybuje kolem několika desetikorun.

Kalkulačka povinného ručení

PSČ musí být ve formátu 12345

Exit mobile version