Povinné ručení nemůžete ukončit kdykoli Vás napadne

12.08.2014

Důvodem, proč se klienti stále dopouštějí chyb kolem výpovědi povinného ručení, je mnohdy jen neznalost pravidel. Nechcete být jedním z těch, kteří doplácejí na svou neznalost? Podívejte se, kdy můžete ukončit smlouvu povinného ručení.

Povinné ručení nemůžete ukončit kdykoli Vás napadne

Často se setkáváme s tím, že si klient sjedná při koupi vozu i povinné ručení. Po půl roce zjistí, že platí zbytečně moc. A tak si sjedná nové povinné ručení online prostřednictvím naší kalkulačky a myslí si, že mu ta předchozí smlouva automaticky zanikne.

Berte na vědomí, že výpověď povinného ručení musíte podat nejpozději šest týdnů před uplynutím pojistného období. Pojistná smlouva zaniká k datu, kdy jste si povinné ručení sjednali.

Přestat platit povinné ručení nestačí

Jedná se o velký mýtus. V případě, že nezaplatíte povinné ručení na další pojistné období, smlouva nezaniká hned, ale až po uplynutí nějaké doby. Pojišťovna Vás nejprve upozorní e-mailem či telefonicky. Poté pošle upomínku s datem, do kdy musí být nedoplatek pojistného uhrazen, kde mimo jiné naleznete i upozornění na zánik pojištění. Pokud i přesto do daného termínu nezaplatíte, pojistná smlouva zaniká následujícího dne. Vy však musíte doplatit pojistné k stanovenému dni zániku, současně i s navýšením o patřičné penále.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Prodáváte auto? Zrušte si povinné ručení

Pokud jste prodali a odhlásili auto z registru vozidel, pečlivě si zkontrolujte, zda jste řádně ukončili povinné ručení. Při prodeji vozu Vaše pojištění nepřechází na nového majitele. A jestliže to pojišťovně neoznámíte, fakt, že už vozidlo nevlastníte, není rozhodující. Může se stát, že nový majitel způsobí škodu vozidlem, které je evidované stále na Vás. A jste to vy, kdo přichází o bonusy a vystavuje se zbytečným nepříjemnostem.

Potřebujete pomoci s výpovědí

Chcete přejít k jiné pojišťovně? Prodáváte auto? Nebo Vám odcizili vozidlo? Nestačí do pojišťovny zavolat, že chcete zrušit smlouvu, nebo jen přestat platit pojistné. Výpověď musíte podat vždy písemně. K vytvoření výpovědi můžete využít náš generátor výpovědi povinného ručení. Anebo nás kontaktujte a my Vám s výpovědí povinného ručení pomůžeme.

Hledat na webu Srovnátor.cz